El ple municipal aprova els nous estatus de l’empresa municipal en què s’actualitzen les seves funcions principals i es constitueix el Consell d’Administració. En ell es garanteix la presència de tots els grups polítics amb representació al plenari, on podran ser presents però sense dret a vot.
Els nous estatuts de l’empresa municipal Molivers s’han aprovat per unanimitat al darrer ple municipal. El nou document, que es va començar a gestar fa al voltant d’uns dos anys, actualitza els encàrrecs de l’empresa per adaptar-se a les modificacions i necessitats actuals. De fet, segons el document, les activitats principals que desenvoluparà la societat són la jardineria, la gestió dels museus, la recollida de residus, el lloguer de béns immobiliaris, el comerç al detall de combustible per l’automoció en establiments especialitzats, el subministrament de biomassa i altres activitats de consultoria empresarial.
La novetat dels nous estatuts, però, és la constitució del Consell d’Administració de la societat en el qual participaran tots els grups municipals. De fet, la formació del consell, estipulada a l’article 11, ha estat un dels punts de controvèrsia al ple municipal. En aquest aspecte, cal aclarir que el consell estarà constituït per l’alcalde, que exercirà la presidència, i un nombre mínim de tres consellers i màxim de nou que seran nomenats pel ple municipal. Els consellers poden ser membres del ple o persones professionalment qualificades. En aquest punt, el reglament apunta que podrà assistir a les sessions del Consell d’Administració un regidor de cada grup polític sense representació al consell i podrà fer-ho amb veu però sense vot.
Dubtes davant el Consell d’Administració
Els nous estatuts de Molivers es van començar a gestar fa al voltant de dos anys. La proposta d’estatuts presentada pel govern municipal al ple, però, no va agradar a Ara Molins, i el regidor Joan Albert Fabra va afirmar al plenari “que la clau d’aquests estatuts està al Consell d’Administració” tot afegint que mentre l’oposició no tingués la minoria garantida al consell amb veu i vot “nosaltres no canviarem la negativa del nostre vot“. En aquest aspecte el regidor del PSC Miguel Zaragoza, va explicar que la proposta que es portava al ple “es va començar a treballar durant el govern anterior”, fent així al·lusions a les rèpliques d’Ara Molins.
La regidora d’Enlaira, Txell Galobart, en la mateixa línia que Ara Molins, va reclamar que malgrat que “s’ha fet un pas endavant amb la presència de tots els grups a la junta general” però també va voler remarcar que “hauríem de tenir presència amb vot al Consell d’Administració”. Des d’ERC, per la seva banda, van avançar que votarien a favor dels estatuts però van demanar explicacions davant la incertesa de no saber “què passarà amb els consellers que cessin”. A més, davant els dubtes d’Ara Molins respecte a la representació de l’oposició al Consell, la portaveu d’ERC va afirmar que malgrat que el govern garantia la participació de l’oposició amb veu però sense vot, “l’article fa un matís que és ‘podran ser-hi’ i això, lingüísticament, no és una afirmació”.
Canvi al document i aprovació per unanimitat dels estatuts
Davant l’accepció lingüística exposada per la portaveu d’ERC, l’alcalde, Xavi Paz, va afirmar que “es modificarà per garantir als estatuts la presència dels grups polítics de l’oposició”. Finalment, per tant, amb l’acord general per modificar aquesta accepció lingüística, els nous estatuts de Molivers es van aprovar per unanimitat del conjunt de regidors i regidores del ple.
L’entrada L’oposició entra al consell d’administració de Molivers però sense vot ha aparegut primer a Viu Molins de Rei.