L’espai gastronòmic es va traslladar a la rambla de la Granja la passada edició entre dubtes dels restauradors. Després de dues edicions, afirmen que el canvi ha estat positiu tot apuntant a la gran afluència de gent que s’apropa buscant opcions diverses per menjar.
Per segon any consecutiu la rambla de la Granja ha tornat a acollir l’espai gastronòmic de la fira de la Candelera. Enguany, el sol ha lluït durant tot el cap de setmana, un fet que ha afavorit l’arribada de visitants a la fira i també a l’espai gastronòmic. En aquest sentit, després de dues edicions celebrant-se al barri de la Granja, els diferents restauradors fan un balanç positiu respecte la nova ubicació després dels dubtes que els va generar el canvi l’any passat.
En línies generals, els diferents restauradors que munten la seva parada a la Granja afirmen que enguany els números han estat positius i que el fet d’estar lleugerament allunyats del centre de la fira afavoreix que la gent busqui un espai més tranquil per dinar i descansar per després tornar a l’epicentre de la Candelera.
Francisco Ferreira, el propietari de Pulpalia, ha afirmat a Viu Molins de Rei que la incertesa que els paradistes tenien l’any passat finalment s’ha convertit en alegria. Ferreira comenta que aquest any ha anat lleugerament millor que l’anterior i explica que “la gent a poc a poc va coneixent aquesta nova zona” i decideixen quedar-se “per poder dinar tranquils”. L’home, a més, explica que el bon temps de les dues edicions “ens ha acompanyat” i aposta per la continuïtat de l’espai al barri ja que “s’ha vist que funciona, tant per nosaltres com per als visitants”.
Des de l’estand de La Bona Pizza també apunten al fet que el canvi ha estat positiu, entre altres coses, perquè manté a gran part de l’oferta gastronòmica concentrada, però matisen que “cal que es potencií més la informació sobre els establiments que ens trobem aquí”. De fet, apunten que malgrat ser un bon espai per als dinars i sopars, durant la resta del dia “facturem menys que quan estàvem al centre del municipi” i proposen que una bona solució seria “apropar la zona de vins a la zona gastronòmica per concentrar tota l’oferta en un espai delimitat”.
Noves parades de dolços a l’espai gastronòmic
Una de les novetats de l’espai en aquesta edició ha estat l’arribada de noves parades com creperies o xurreries a la zona. Els estands, que es trobaven lleugerament retirats dels restaurants, han aprofitat l’ocasió per oferir les postres a les persones que dinaven al voltant.
Maria del Mar és la directora d’una de les noves creperies i ha afirmat a aquest diari que aquest canvi d’ubicació “ens ha fet créixer en beneficis”. La dona explica que fins ara tenia la parada al Centre Vila i que en aquella zona “les vendes principalment es produïen a les tardes mentre que aquest any hem venut durant pràcticament tot el dia”. Aquesta sensació, de fet, és generalitzada entre tots els estands de dolços del voltant que apunten que concentrar l’espai gastronòmic en un únic punt “en línies generals ens beneficia a tots”.
[Si et fas soci de Viu Molins de Rei ajudes el periodisme de proximitat i aconsegueixes els Anuaris]
L’entrada La fira de la Candelera consolida l’espai gastronòmic a la rambla de la Granja ha aparegut primer a Viu Molins de Rei.