La Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) va concentrar-se davant de Can Ricart, on s’ubiquen els Serveis Socials de l’Ajuntament, ahir al migdia. Els activistes van demanar a l’Administració una solució davant del desnonament d’una família a Sant Feliu.
La concentració va començar a les 12 del matí, quan dos membres de la PAH van accedir al recinte per negociar amb Aitor Rivera, regidor d’Habitatge; la tècnica d’habitatge; el cap de Serveis Socials, i Sergi Marí, director de l’àrea de Drets de Ciutadania i Polítiques Socials. Una hora i mitja més tard, els activistes van anunciar que havien arribat a una solució per garantir un habitatge a la família.
Rivera va ratificar la feina que li pertoca a l’Ajuntament: “Com a administració pública, hem de garantir que cap persona es quedi al carrer i és el que hem fet i el que farem en tots els casos”. Va assegurar que, d’aquesta manera, s’atenen les situacions que provenen de la PAH i les que arriben directament a Serveis Socials.
A banda d’aquesta solució i segons la PAH, també s’ha fet una reclamació judicial i, a hores d’ara, cerquen un recurs definitiu per garantir un habitatge permanent per a la família.
4 desnonaments aturats des de l’inici del 2023
La PAH ha aturat quatre desnonaments des de l’1 de gener del 2023. L’entitat es va crear fa una desena d’anys per a les persones afectades per la hipoteca. Ara, segons van afirmar des de l’associació, la causa ha canviat: “Hi ha pocs temes d’hipoteca i la majoria són per desnonaments o pisos ocupats dels bancs i fons voltor, en què intentem que se’ls doni lloguer a les persones”.
D’altra banda, van mostrar-se incerts davant la situació que es desencadenarà quan finalitzi la moratòria en la suspensió de desnonaments elaborada pel Govern de l’Estat, vigent fins al maig del 2024.