Dotze cuiners i cuineres comparteixen 33 receptes en ‘La cuina que s’aprèn’, que es presenta aquest dissabte.
Catalunya està farcida d’estrelles Michelin. Però sovint s’oblida la cuina que evoca a la infància, la tradició, la família… que es transmet de generació en generació. Potser no té tant glamour... però qui pot dir que sigui menys gustosa? A més, és la base de tota cultura gastronòmica.
Un llibre col·lectiu, titulat La cuina que s’aprèn, reivindica la cuina familiar. L’edició compta amb 33 receptes creades per dotze cuiners i cuineres locals, han explicat els impulsors a través d’un comunicat. L’obra es presenta aquest dissabte a les 12 a la sala Punt de Comerç del Mercat Municipal.
Edició limitada
Josep Carreras, Maria Casals, Imma Coll, Begoña Floria, Pilar Gracia, Núria Isanda, Mercè Massana, Salva Pastor, Carlos Sebastián, Dolors Serra, Gene Serra i Marta Tugas són les autores i autors del llibre, que es distribuirà en edició limitada.
A més de les receptes, el llibre explica els orígens i motivacions de les diferents formes de cuinar. “Les receptes de la iaia, la mare, el tiet, dels fills, de l’amic, d’aquell dia en un restaurant o de quan vàrem viatjar a l’estiu i després a la tardor… són moltes olors i sabors que s’acumulen a la nostra memòria sensorial”, recorda Toni Moreno, un dels impulsors del llibre, en el pròleg.
L’entrada Un llibre reivindica els sabors de la cuina familiar ha aparegut primer a Viu Molins de Rei.